Saturday, February 19, 2011

KEK PISANG BERCOKLAT



Memandangkan ramai tetamu berkunjung melawat mak yang sedang sakit, kek pisang bercoklat ini dihasilkan untuk hidangan tetamu yang datang. Memberi variasi kepada kek pisang, kek pisang bercoklat ini boleh dikategorikan sebagai sedap. Resepi mudah ini diambil dari myresepi.com kalau tak silap. Cuma diderhakakan (perkataan favorite Mat Gebu.. sorry ye CMG) dengan menambah coklat. Kepada yang nak mencuba, resepinya seperti di bawah. Kepada yang tak rajin mencuba bolehlah order dari DLO.

Bahan-bahan

160g tepung gandum
20g serbuk koko
3 biji telur
150g pisang
180g gula
120ml minyak masak
1st ovellate
1st baking powder
1st soda bikarbonat
1st esen pisang

Cara-cara
1. Gaul ovellate dengan gula hingga sebati
2. Masukkan telur, pisang dan minyak masak dan putar sebati
2. Campurkan tepong ke dalam adunan dan putar sehingga kembang
3. Bakar didalam oven pada suhu 150c atau sehingga masak.

No comments:

Post a Comment