Tuesday, October 9, 2012

CHOC CHIP DAN KEK BUAH KUKUS UNTUK AIDIL ADHA

Assalamualaikum

Alhamdulillah, bila Precious Mom, Hajah Zalifah sihat, bunga-bunga orkid mak pun berbunga.  Macam mendoakan pulakan.  Bougainvillea bermacam warna, merah, purple, bunga bercampur pink dan putih, purple dan merah hasil kacukan semuanya galak berbunga.  Ada yang sangat lebat sampai menutup daun.  Yang masih tak berbunga Dragon Orchid... daunnya dan dahan sudah besar, tapi masih belum ada rezeki nak tengok dia berbunga.
 
Bunga Orkid bersaiz besar.. spesis jangan tanya.. sebab tak tau.. hehe...
 
Jengok belakang rumah, pokok rambutan kuning dan rambutan merah gula batu tengah lebat berputik.  Sayang pula rasanya kalau pokok-pokok ni perlu ditebang untuk naikkan bilik anak bujang saya.  Biarlah... fikir lagi.. kalau boleh jangan diusik pokok-pokok dan bunga-bunga.  Biar mereka hidup tinggalan hasil tanaman arwah wan dan mak.  Untuk cucu cicit kemudian hari.

Oh ya, SELAMAT DATANG kepada NORMALA BAHAR yang baru jadi pengikut blog DLO.  Terimakasih banyak-banyak sudi datang.
 
Lelah saya menghantar anak bujang training untuk penilaian kenaikan talipinggang tae-kwon-do pagi dan petang.  Full training!  Setiap lokasi adalah muka bujang saya.  Kalaulah dia tak lepas ujian kali ini, pasti mengundang kecewa.  Alhamdulillah, anak ibu lepas dapatlah tukar talipinggang. 
 
"Lain kali jangan last minute training", kata Sir Vijay, coach Muaz.
 
Apa-apapun dah dapat naik TaeGeuk II. 
 
Lulus!
 
Disamping sIbuk menghantar dan mengambil Muaz, masa terluang saya melunaskan order kukis kawan-kawan.  Hampir 3 minggu order tertunggak.  Mohon maaf sangat-sangat.  Kekangan masa.
 
NOTA : TEMPAHAN KUKIS  & KEK BUAH KUKUS UNTUK RAYA HAJI DIBUKA SEKARANG!
 
Kek Kukus Buah-buahan, resepi tradisi hampir 80 tahun.  1kg rm40.00
 
 
Warga emas suka kek kukus ni....Dial 019-2767454 atau email rozanothman@yahoo.com untuk menceriakan Aidil Adha insan tersayang.. InsyaAllah sedap!.
 

 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment