Thursday, February 14, 2013

BILA INGAT-INGAT!

Salam!

Tiba-tiba teringat pada satu-satunya si manis penyeri rancangan bual bicara Malaysia Hari Ini satu ketika dulu.  Kenapa ye?  Entahlah..

Nurafenda Ibrahim, sangat ramah, sangat down to earth, bijak dan manis orangnya.


Kita panggil dia Fenda je.  Dulu solo, sekarang dah ada 3 orang anak yang comel-comel.



Yang dua orang lagi tu tak payah perkenal laah.. dah jadi bapak-bapak orang semuanya..

Hari terakhir Fenda di unit MHI.  Uihh mudanya korang sume masa ni.  Zahan pun dah jadi host, tak lama lagi nak mendirikan rumahtangga dah.  Si Ah Siang dah buat Aduan Rakyat dan berpindah ke Jabatan Berita, Shah pulak dah ke luar negara.

Akak jugak masih setia kat sini.. huk!huk!

Kek dengan steamed buttercream yang saya buat untuk farewell Fenda.

Sekarang Fenda dah jadi usahawan.  Terimakasih kerana pernah menjadi sebahagian dari memori akak di sini.

Jumpa lagi.  



7 comments:

  1. salam cik zana...gambar pertama tu embun ker? saya seorang pencinta embun, ada banyak kenangan ngan embun, mungkin tidak sebanyak kenangan cik zana ngan fenda...

    kek tu awesome! awak mmg kreatif la...tidak semua org boleh menulis secantik tu pada kek..saya suka!

    tp saya tak suka your WV! hahaha, buang la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Cik Queenie.. thanks for singgah. Yep tu embun, snap pagi-pagi sebelum keluar kerja. Sayapun suka embun.

      oopsss.. WV tu hape?

      Delete
  2. Hmmmm Ally Iskandar tu dah jadi bapa orang dah ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam madam Azie, belum ada rezeki lagi nampaknya...

      Delete
  3. salam akak...
    saya suka sgt cara fenda..
    kalau jumpa dye,cakap sy krm salam..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sya Allah... kalau berjumpa Fenda..

      Delete
  4. Salam kenal.....wahh ada pengacara MHI di situ.....hehe

    ReplyDelete